16:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: AIK FF 8 - IF Brommapojkarna 3

På ett soldränkt Bergshamra IP mötte vi AIK FF 8. Planen var ett lite äldre konstgräs så det var lite hårdare och lite mer studsigt än vid är vana med.
I första halvlek har vi mer bollinnehav än AIK men kommer inte riktigt till de heta målchanserna. Ture hade en frispark mitt på mål och Adam hade ett skott över. AIK kom upp i kontringar och var inte farliga. Inlånade Sakaria i vårt mål räddade en skarv från nära håll samt ett hårt skott i hans högra kryss.
I paus pratade vi om att fortsätta äga bollen och hålla humöret uppe. I andra halvlek fick vi lite medvind och vi bosatte oss på AIKs planhalva. Efter fina framspelningar kom första Adam helt fri med deras målvakt men en fin fotparad av målvakten gjorde att det fortfarande var 0-0. Lite senare spelar Adam en jättefin boll i djupet på Abbe som kommer helt fri men återigen gör målvakten en fin fotparad. I 11:e minuten bryter John bollen på egen planhalva och rusar upp. I precis rätt läge släpper han bollen till Abbe som denna gång sätter dit 1-0 via målvakten högra stolpe. En oerhörde glädje (och lättnad) uppstår i laget. Vi fortsätter föra spelet men det blir inte fler mål utan matchen slutar 1-0 till oss.

Alla spelare gör en bra match med tanke på att vi större delen av matchen inte hade någon avbytare (pga att Victor Y stukade foten i mitten på första halvlek). Einar, Ture och Abbe jobbade riktigt bra och backarna spelade stabilt där både Joel och Albin stod upp i ryggen på deras offensiva spelare. Det gjorde att John kunde ta hand om alla långbollar.